Στις ΗΠΑ ο Κάμερον για να ενημερωθεί για την επίθεση στην Βοστόνη

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα επισκεφθεί σήμερα την Βοστόνη για να ενημερωθεί για την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στον Μαραθώνιο ύστερα από συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα με στόχο την διαμεσολάβηση για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στη Συρία και τις προπαρασκευαστικές συνομιλίες για την σύναψη εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ.

Στην πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ από τότε που ο Ομπάμα εξασφάλισε δεύτερη προεδρική θητεία, ο Κάμερον θα ενημερωθεί λεπτομερώς από το FBI για την επίθεση στη Βοστόνη και για τον τρόπο που οι ΗΠΑ την αντιμετώπισαν.

Ο Κάμερον αναμένεται επίσης να εκφράσει τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων.
Θέματα διεθνούς διπλωματίας θα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της επίσκεψής του και ο Βρετανός ηγέτης προσβλέπει στην βοήθεια του Αμερικανού προέδρου για την προετοιμασία της διάσκεψης της G8 που θα πραγματοποιηθεί στη Βόρεια Ιρλανδία τον επόμενο μήνα, καθώς και στο ότι οι δύο ηγέτες--μαζί με τη Ρωσία--θα συμβάλλουν στην εξεύρεση πολιτικής διευθέτησης της συριακής κρίσης.

Η τριήμερη επίσκεψη του Κάμερον θα ξεκινήσει από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον και θα ολοκληρωθεί στη Νέα Υόρκη, όπου αναμένεται να συμμετάσχει στις συνομιλίες στα Ηνωμένα Έθνη με θέμα την επίτευξη συμφωνίας για τους νέους παγκόσμιους αναπτυξιακούς στόχους.

Πριν από την επίσκεψή του, ο Κάμερον είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι για να συζητήσουν για την συριακή κρίση. Εκπρόσωπος του γραφείου του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε ότι η συζήτηση αφορούσε τρόπους "με τους οποίους η Βρετανία, η Ρωσία και η Αμερική θα μπορούσαν να συνεργαστούν με επιτυχία για την διοργάνωση ειρηνευτικής διάσκεψης μέχρι τα τέλη του μήνα".
Πηγή: skai.gr