Κλείσιμο

Νέα στοιχεία για τους υπόπτους των επιθέσεων στη Βοστόνη

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Phantom Fireworks, Ουίλιαμ Βάιμαρ, δήλωσε ότι η ποσότητα της πυρίτιδας από τα πυροτεχνήματα «δεν ήταν αρκετή» για την κατασκευή των βομβών που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις.

Πρόσθεσε ότι ο Τσαρνάεφ ζήτησε από την υπάλληλο του καταστήματος να τον βοηθήσει να επιλέξει τα μεγαλύτερα διαθέσιμα πυροτεχνήματα και πλήρωσε 200 δολάρια σε μετρητά, είπε ο κ. Βάιμαρ.

Οι αστυνομικές αρχές πιθανολογούν ότι τα δύο αδέλφια προσπάθησαν να εξάγουν την πυρίτιδα από τα πυροτεχνήματα αλλά μάλλον κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ισχύς της δεν επαρκούσε για να πυροδοτήσει τη βόμβα.

Την ίδια ώρα, η σύζυγoς του Ταμερλάν Τσαρνάεφ συνεργάζεται, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, με κάθε τρόπο με τις αρχές, ενώ φαίνεται να είναι απόλυτα σοκαρισμένη από το γεγονός ότι ο σύζυγός της ήταν υπεύθυνος για τις βομβιστικές επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους -συμπεριλαμβανομένου ενός 8χρονου αγοριού- και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ακόμα 264 άνθρωποι.

Ο δικηγόρος της Κάθριν Ράσελ αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη της 24χρονης γυναίκας με το σχέδιο των βομβιστικών επιθέσεων.
Πηγή: skai.gr