Δεν πετάει η Lufthansa

Από την Deutsche Welle 

Άδεια είναι τα γκισέ της Lufthansa από νωρίς το πρωί στα γερμανικά αεροδρόμια. Η προειδοποιητική απεργία που κήρυξε το συνδικάτο Verdi ανάγκασε τη διεύθυνση της αεροπορικής εταιρείας να ακυρώσει περίπου 1.700 πτήσεις.


«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας από τις πρωινές βάρδιες», δήλωσε το πρωί η Μαρτίνα Ζόνιξεν, εκπρόσωπος του συνδικάτου, προσθέτοντας ότι αναμένει υψηλή συμμετοχή και του τεχνικού προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις 5,2% και εγγύηση απασχόλησης

 Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις μισθών της τάξεως του 5,2% και εγγυήσεις απασχόλησης
Ήδη στις 4.00 το πρωί, στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης «δεν λειτούργησε κανένα από τα γκισέ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Verdi, Μπερντ Κέστερ. Αλλά και στη Φραγκφούρτη, στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, δεν υπήρχε κίνηση. Δεν σημειώθηκε πάντως συνωστισμός, καθώς οι περισσότεροι επιβάτες είχαν ενημερωθεί και δεν μετέβησαν στο αεροδρόμιο. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ, του Μονάχου και του Αμβούργου.

Οι εργαζόμενοι στη γερμανική αεροπορική εταιρεία διεκδικούν αυξήσεις μισθών της τάξεως του 5,2% για τους επόμενους 12 μήνες και εγγυήσεις απασχόλησης για του 33 χιλιάδες υπαλλήλους.

Η Lufthansa από την πλευρά της, προτείνει αυξήσεις μισθών κατά 3% για κάποιες μεμονωμένες ομάδες εργαζομένων σε χρονικό ορίζοντα 29 μηνών. Όσο για τις εγγυήσεις απασχόλησης, η εταιρεία τις συναρτά από τις διαρθρωτικές αλλαγές.
Πηγή: Σταμάτης Ασημένιος, dpa - Υπεύθ. Σύνταξης: Δήμητρα Κυρανούδη