Κλείσιμο

Αμερικανικό Blackhawk συνετρίβη στα σύνορα Βόρειας - Νότιας Κορέας

Ένα αμερικανικό στρατιωτικό ελικόπτερο UH-60 Βlackhawk με 12 επιβαίνοντες συνετρίβη την Τρίτη κοντά στα σύνορα Βόρειας Κορέας και Νότιας Κορέας δήλωσε αξιωματούχος της Σεούλ. Μέχρις στιγμής οι 12 επιβαίνοντες φαίνεται ότι επέζησαν της συντριβής.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο, κατέπεσε στη Νότια Κορέα κοντά τα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, ανέφερε στο AFP εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Η ακριβής αιτία
της συντριβής δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστή, αλλά το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια των εν εξελίξει κοινών στρατιωτικών ασκήσεων Νότιας Κορέας - ΗΠΑ.

Νωρίτερα, η Νότια Κορέα χαρακτήρισε "λυπηρό" το σημερινό τελεσίγραφο της Πιονγκγιάνγκ, η οποία απειλεί να της επιτεθεί αν η Σεούλ δεν ζητήσει συγγνώμη για διαδηλώσεις εχθρικές προς το βορειοκορεατικό καθεστώς.

"Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ο Βορράς εκνευρίζεται με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο" και τις χρησιμοποιεί για "να απευθύνει απειλές εναντίον μας", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

"Θα προχωρήσουμε
σε σοβαρά και αποφασιστικά αντίποινα σε περίπτωση ενορχηστρωμένων προκλήσεων όποιοι κι αν είναι οι λόγοι τους", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Κιμ Μιν-Σέοκ.
Εντούτοις, παρά τις απειλές, οι αναλυτές υπογραμμίζουν πως η Πιονγκγιάνγκ μοιάζει να μισανοίγει την πόρτα του διαλόγου.

"Η έμφαση είναι τώρα στις προϋποθέσεις για την επανάληψη του διαλόγου και αυτό αξίζει τον κόπο να σημειωθεί", επισήμανε σήμερα ο Κιμ Γιονγκ-Χιούν, ειδικός για τη Βόρεια Κορέα στο Πανεπιστήμιο Ντονγκούκ της Σεούλ.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ