Πρόβα για την κηδεία της Θάτσερ

Πρόβα για την κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στο Λονδίνο, καλύπτοντας τη διαδρομή που θα ακολουθηθεί στην τελετή της Τετάρτης.

Περισσότερα από 700 μέλη των τριών σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων παρατάχθηκαν κατά μήκος της διαδρομής που καταλήγει στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Σίτι της βρετανικής πρωτεύουσας.

Εν τω μεταξύ εντείνονται οι επικρίσεις για το κόστος της κηδείας που υπολογίζεται γύρω στα 10 εκατομμύρια. Ο επίσκοπος του Γκράνθαμ, γενέτειρας της Μάργκαρετ Θάτσερ, χαρακτήρισε λάθος την απόφαση μέρος της κηδείας να γίνει με δημόσια δαπάνη, σημειώνοντας ότι θα δώσει αφορμή για πιο έντονες επικρίσεις.

Το ραδιόφωνο του BBC έπαιξε στον αέρα λίγα δευτερόλεπτα από το τραγούδι ‘Ding Dong! The Witch is Dead!’ («Η μάγισσα πέθανε») από την κινηματογραφική ταινία του 1939 «Ο Μάγος του Οζ», που βρέθηκε στο νούμερο 2 των πωλήσεων στη Βρετανία μετά από εκστρατεία στο διαδίκτυο. Λίγο πιο χαμηλά στη λίστα των πιο δημοφιλών τραγουδιών στη Βρετανία βρέθηκε το ‘I’m in love with Margaret Thatcher’ («Είμαι ερωτευμένος με τη Μάργκαρετ Θάτσερ»), το οποίο ακούστηκε ολόκληρο στην ίδια εκπομπή του BBC.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο