Νιγηρία: Δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία για την εκτέλεση ομήρων

Οι νιγηριανές αρχές αμφισβητούν την ανακοίνωση της ισλαμικής οργάνωσης Ανσαρ αλ Μουσλίμε ότι εκτέλεσε επτά ξένους ομήρους, μεταξύ των οποίων και ένα Έλληνα υπήκοο. Όπως αναφέρουν, δεν υπάρχουν πληροφορίες που να επαληθεύουν τον ισχυρισμό των ισλαμιστών.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πόλη Τζαμάρε στο κρατίδιο Μπάουτσι, όπου έγινε την 7η Φεβρουαρίου η απαγωγή των επτά αλλοδαπών εργαζόμενων στη λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρεία Setraco, δήλωσε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Reuters ότι «όσον αφορά εμένα, και εξ όσων γνωρίζω, δεν εκτελέστηκαν».

Οι απαχθέντες είναι τέσσερις Λιβανέζοι, ένας Έλληνας, ένας Ιταλός και ένας Βρετανός.

Ο εκπρόσωπος της νιγηριανής αντικατασκοπείας για τον βόρειο τομέα της χώρας, εξέφρασε και αυτός «αμφιβολίες» για την πληροφορία περί εκτέλεσης των ομήρων και επιπλέον έδωσε την πληροφορία ότι «έχουν γίνει συλλήψεις, την προηγούμενη βδομάδα, ατόμων ενεχόμενων στην απαγωγή».

Eκπρόσωπος
Τύπου της Setraco επίσης δήλωσε ότι η κατασκευαστική εταιρεία δεν γνωρίζει τίποτε για εκτελέσεις.

Η λιβανέζικη κυβέρνηση ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ερευνά το θέμα με τους ομήρους. Το ίδιο ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας.

Η πληροφορία που αναρτήθηκε σε ισλαμικη ιστοσελίδα και αναφέρει ότι ισλαμιστές αντάρτες προχώρησαν στην εκτέλεση επτά ομήρων, μεταξύ των οποίων και ενός έλληνα υπηκόου, στη Νιγηρία διερευνάται ανέφεραν από την πλευρά τους πήγες του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι για την ελληνική πλευρά από την πρώτη στιγμή προείχε και προέχει η ασφάλεια των ομήρων.

H ανακοίνωση της ισλαμικής οργάνωσης:


Statement: The message, attributed to Ansaru, posted online claiming that the seven hostages had been killed
 

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ