Απέλαση του Κατ Στίβενς από τις ΗΠΑ

Μουσουλμάνοι και Αραβες με αμερικανική υπηκοότητα που ζουν στη Βρετανία έχουν εξοργιστεί με τη μεταχείριση που επεφύλαξαν οι ΗΠΑ στον Στίβενς, που πλέον έχει μετονομαστεί σε Γιουσούφ Ισλάμ, αφότου ασπάσθηκε το μουσουλμανισμό πριν από πολλά χρόνια.
Ο Μπράιαν Ντόιλ εκπρόσωπος των υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας τόνισε ότι ο Ισλάμ θα οδηγηθεί πίσω στη Βρετανία με την πρώτη πτήση που θα πηγαίνει εκεί.
Νωρίτερα σήμερα όταν εντοπίστηκε ότι σε αεροσκάφος που πήγαινε στην Ουάσινγκτον ένας από τους επιβάτες ήταν ο Γιουσούφ Ισλάμ, αποφασίστηκε για λόγους ασφαλείας να μην προσγειωθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα και οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο του Μέιν.
«Γιατί το όνομά του βρίσκεται στη μαύρη λίστα; Λόγω των δραστηριοτήτων του που μπορεί να συνδέονται και με την τρομοκρατία. Έχουμε και νεότερες πληροφορίες από τις μυστικές μας υπηρεσίες που αυξάνουν τις ανησυχίες μας για τον Ισλάμ», τόνισε ο κ. Ντόιλ.
Ένας άλλος αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Ισλάμ έχει διαθέσει χρήματα στην ισλαμική οργάνωση Χαμάς.
«Όταν η διεθνής κοινότητα σέβεται ισλαμικές προσωπικότητες όπως είναι ο Γιουσούφ Ισλάμ και ο Ταρίκ Ραμαντάν και οι ΗΠΑ αρνούνται να τους δεχτούν στο έδαφός τους, αυτό στέλνει ένα δυσάρεστο μήνυμα, ότι ακόμα και οι πλέον συντηρητικοί και ιδεολόγοι μουσουλμάνοι από τώρα και στο εξής θα αντιμετωπίζονται από τους Αμερικανούς ως τρομοκράτες», δήλωσε ο Νιχάντ Αουάντ, εκτελεστικός διευθυντής του συμβουλίου του Αμερικανο-Ισλαμικων Σχέσεων.
Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως οι αμερικανικές αρχές αρνήθηκαν στον Ραμαντάν, υπότροφο σε ισλαμικό σχολείο στην Ελβετία, να διδάξει στο Πανεπιστήμιο Νότρ Ντάμ της Ινδιάνας, χωρίς να δώσουν καμία εξήγηση.
«Το σημερινό επεισόδιο έρχεται να επιβεβαιώσει τα φαιδρά στάνταρ και τις πρακτικές που χρησιμοποιούν οι αρχές μετανάστευσης στις ΗΠΑ», δήλωσε από την πλευρά του ο Ανάς Αλτικρίτι, εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Ένωσης της Βρετανίας.
«Θεωρώ ότι μάλλον έχει γίνει ένα γραφειοκρατικό λάθος στις ΗΠΑ όσον αφορά το Ισλάμ. Αλλά ό,τι κι να συνέβη, στέλνει ένα πολύ κακό μήνυμα σε όλον τον μουσουλμανικό κόσμο», δήλωσε ο Ιμπραήμ Χούπερ, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων.
Πηγή: skai.gr