Εικόνες «αποκάλυψης» στη Ρωσία από φλεγόμενο μετεωρίτη (video)

Εικόνες που οδήγησαν πολλούς ηλικιωμένους να φωνάξουν πως επήλθε η συντέλεια του κόσμου αντίκρισαν το πρωί της Παρασκευής χιλιάδες κάτοικοι της ανατολικής Ρωσίας, όταν ένας μετεωρίτης «χάραξε» τον ουρανό προτού εκραγεί με τη δύναμη μίας ατομικής βόμβας, με το ωστικό κύμα να θρυμματίζει αμέτρητα παράθυρα και να τραυματίζει ελαφρά περίπου 1.000 ανθρώπους.

Οι περισσότεροι τραυματίες χτυπήθηκαν από θραύσματα τζαμιού όταν έτρεξαν στα παράθυρα των οικιών τους, αναζητώντας την αιτία της λάμψης που προκλήθηκε από την έκρηξη.

Ο μετεωρίτης, ο οποίος εκτιμάται ότι είχα μάζα 10 τόνων, εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης με υπερηχητική ταχύτητα τουλάχιστον 54.000 χιλιομέτρων ανά ώρα, και εξερράγη σε υψόμετρο περίπου 30 με 50 χιλιομέτρων πάνω από το έδαφος, όπως ανακοίνωσε η Ρωσική Ακαδημία Επιστημών.

Τα περισσότερα χαλάσματα που προκλήθηκαν από την έκρηξη κατέπεσαν στην περιοχή Τσελιαμπίνσκ, περίπου 1.500 ανατολικά της Μόσχας, μία περιοχή όπου βρίσκονται δεκάδες βιομηχανικές μονάδες, ένα πυρηνικό εργοστάσιο, και ένα κέντρο διαχείρισης πυρηνικών λημμάτων, με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να ευχαριστεί τα Θεία για το γεγονός ότι κανένα μεγάλο κομμάτι βράχου δεν έπληξε κάποια πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Ο ρώσος πρόεδρος υποσχέθηκε την άμεση παροχή βοήθειας προς τους πληγέντες.

Η... μη επιστημονική εξήγηση

Πάρα ταύτα, διαφορετική άποψη για τα αίτια της έκρηξης εξέφρασε ο Βλαντιμίρ Ζιρινόβσκι, ηγέτης του εθνικιστικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος απέδωσε το όλο συμβάν σε δοκιμή ενός νέου όπλου από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Οι μετεωρίτες πέφτουν. Αυτοί δεν είναι μετεωρίτες, είναι οι Αμερικάνοι που δοκιμάζουν το νέο τους όπλο».


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ