Στα λευκά οι βορειοανατολικές ΗΠΑ - Ένας νεκρός

Σφοδρή χιονοθύελλα έχει πλήξει τις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, προκαλώντας διακοπές ρεύματος σε χιλιάδες σπίτια και προβλήματα στις μεταφορές.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν η Μασαχουσέτη, το Ρόουντ Άιλαντ, η Νέα Υόρκη, το Κονέκτικατ και το Μέιν και εκατομμύρια κάτοικοι έχουν προειδοποιηθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ένας άνθρωπος, περίπου 70 ετών, έχασε τη ζωή του στο Πουκίπσι της Νέας Υόρκης. Ο άνδρας σκοτώθηκε όταν έπεσε πάνω του ένα αυτοκίνητο, καθώς λόγω της κακοκαιρίας ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

Στη Μασαχουσέτη, το Ρόουντ Άιλαντ και το Κονέκτικατ έχουν σημειωθεί περισσότερες από 330.000 διακοπές ρεύματος, ενώ στη Μασαχουσέτη έκλεισε, λόγω πεσμένης τάσης, ένας πυρηνικός σταθμός.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν τους κατοίκους της Βοστόνης ότι το χιόνι θα φτάσει τα 60, ακόμα και τα 76 εκατοστά, ενώ ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ γνωστοποίησε ότι οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε επιφυλακή και έχουν στη διάθεσή τους 250.000 τόνους αλάτι.

Σύμφωνα με μετεωρολόγους, πρόκειται ενδεχομένως για τη χειρότερη χιονοθύελλα στη Νέα Αγγλία εδώ και δεκαετίες, η οποία επηρεάζει τις ζωές 25.000.000 πολιτών.

Λόγω της κακοκαιρίας έχουν ακυρωθεί δρομολόγια τρένων και περισσότερες από 4.300 πτήσεις.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ