Στη Ρωσία ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Σε ρωσικό έδαφος βρίσκεται ο γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρτιέ, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και πιθανότατα θα λάβει το νέο του διαβατήριο, ολοκληρώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη «φυγή» του από τη βαριά φορολόγηση που προτίθεται να επιβάλλει στα μεγάλα εισοδήματα το Παρίσι.

Ο κ. Πούτιν παραχώρησε ρωσική υπηκοότητα στον διάσημο ηθοποιό πριν από λίγες ημέρες.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κ. Πούτιν, Ντμίτρι Πέσκοφ, ο ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Ντεπαρτιέ στο θέρετρο Σότσι στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. «Δεν αποκλείεται κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο Ντεπαρντιέ να λάβει το διαβατήριο», σημείωσε ο κ. Πέσκοφ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο RIA Novosti.

Υπενθυμίζεται πως ο Ντεπαρτιέ έχει εμπλακεί σε μία δριμεία αντιπαράθεση με την κυβέρνηση του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, λόγω της αντίθεσής του στη σχεδιαζόμενη επιβολή φορολογικού συντελεστή της τάξης του 75% σε όσους δηλώνουν εισόδημα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτής της σύγκρουσης, ο Ντεπαρτιέ έχει αποποιηθεί τη γαλλική υπηκοότητά του. «Δεν έχουμε πλέον την ίδια χώρα, είμαι γνήσιος Ευρωπαίος, πολίτης του κόσμου, όπως πάντοτε με δίδασκε ο πατέρας μου», είχε σχολιάσει, μέσω ανοιχτής επιστολής που απέστειλε στον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Ζαν-Μαρκ Ερό, ο Ντεπαρτιέ.

Ο κ. Ερό είχε προγενέστερα καταφερθεί κατά της απόφασης Ντεπαρτιέ να μετακομίσει εκτός Γαλλίας, χαρακτηρίζοντας «αξιοθρήνητη» την ενέργεια του γάλλου ηθοποιού.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας έχει απορρίψει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Ολάντ ως μη συμβατό με το Σύνταγμα της χώρας. Ωστόσο, ο γάλλος πρόεδρος έχει δεσμευθεί πως θα υποβάλει νέο σχέδιο νόμου προκειμένου να επιβάλλει το συντελεστή του 75% στα υψηλότερα εισοδήματα.
Πηγή: skai.gr