Κλείσιμο

Από σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού υποφέρει ο Τσάβες

Επιπλοκές παρουσιάστηκαν στην υγεία του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, καθώς υποφέρει από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Πληροφοριών, Ερνέστο Βιγιέγκας, «ο διοικητής Τσάβες αντιμετωπίζει επιπλοκές, μετά την τελευταία εγχείρηση, με αποτέλεσμα να έχει παρουσιάσει σοβαρή λοίμωξη στους πνεύμονες». Όπως είπε εξ αιτίας της μόλυνσης το αναπνευστικό του σύστημα έχει υποστεί ανεπάρκεια και χρήζει άμεσης θεραπείας.

Ο 58χρονος Τσάβες υποβλήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου σε επέμβαση για την αφαίρεση καρκινικού όγκου, την τέταρτη κατά σειρά, σε νοσοκομείο της Κούβας.

Στην Αβάνα βρίσκεται ο αδελφός του προέδρου, Αντάν Τσάβες, κυβερνήτης του κρατιδίου Μπαρίνας. Τον Τσάβες είχε επισκεφθεί και ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαδούρο, τον οποίο ο Τσάβες έχει ορίσει διάδοχό του. Ο Μαδούρο στη συνέχεια επέστρεψε στη Βενεζουέλα. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο, ο Τσάβες γνωρίζει τη μάχη που έχει να δώσει και έχει πάντα το ίδιο αγωνιστικό πνεύμα και ενέργεια. Σημείωσε πως θα είναι δίπλα του με την ίδια δύναμη και ενέργεια.

Στο μεταξύ στην Ουάσιγκτον, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αναμένουν η Βενεζουέλα να προχωρήσει στη διενέργεια «δημοκρατικών, ελεύθερων, δίκαιων και με διαφάνεια» εκλογών αν ο Τσάβες δεν μπορέσει να αναλάβει την εξουσία

Πηγή: skai.gr