ΗΠΑ: Ένοπλους φρουρούς σε όλα τα σχολεία προτείνει η NRA

Ένοπλους φρουρούς σε όλα τα σχολεία των ΗΠΑ προτείνει ο επικεφαλής της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA) Γουέιν Λαπιέρ, σε ομιλία του, μία εβδομάδα μετά την πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο του Κονέκτικατ.

«Το μοναδικό πράγμα που μπορεί να σταματήσει έναν κακό οπλοφόρο είναι ένας καλός οπλοφόρος», δήλωσε ο Λαπιέρ, υποστηρίζοντας ότι οι τράπεζες και τα αεροδρόμια φυλάσσονται από ενόπλους.

Διαδηλωτές μπήκαν στην αίθουσα και ύψωσαν ένα πανό με τη φράση «Η NRA σκοτώνει τα παιδιά μας» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο Λαπιέρ.

Οι δηλώσεις του Λαπιέρ έγιναν στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε το λόμπι μετά την επίθεση, την περασμένη εβδομάδα, στο δημοτικό σχολείο του Νιούταουν, στο Κονέκτικατ, όπου ένας πάνοπλος 20χρονος σκότωσε 20 παιδιά ηλικίας 6 και 7 ετών και έξι ενήλικες.

Ο Γουέιν Λαπιέρ προανήγγειλε ακόμα ότι η NRA σκοπεύει να οργανώσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω του οποίου θα βοηθηθούν τα σχολεία να προστατεύουν τους μαθητές τους.

Τέλος, στη δέσμευση Ομπάμα για επιβολή περιορισμών στο δικαίωμα της οπλοκατοχής, ο Λαπιέρ υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο θα αφαιρούσε τα όπλα από τους νομοταγείς πολίτες οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Στο μεταξύ, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμα τρεις τραυματίστηκαν την Παρακσευή 21 Δεκεμβρίου, μία εβδομάδα μετά το τραγικό συμβάν στο Κονέκτικατ, έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών που έλαβε χώρα στην πολιτεία Πενσιλβάνια.
Πηγή: skai.gr