HΠΑ: Τη θλίψη του για το μακελειό εκφράζει ο πατέρας του Άνταμ Λάντζα

Τη θλίψη του για το μακελειό στο δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ εξέφρασε ο πατέρας του 20χρονου δράστη, ο οποίος δολοφόνησε τη μητέρα του στο σπίτι τους, και μετά σκότωσε 26 ανθρώπους –στην πλειονότητά τους παιδιά- πριν αυτοκτονήσει.

«Οι σκέψεις μας είναι κοντά στις οικογένειες των θυμάτων, που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και στους τραυματίες. Η οικογένειά μας θρηνεί μαζί με όλους αυτούς που επλήγησαν από αυτή η τεράστια τραγωδία», δήλωσε ο Πίτερ Λάντζα.

«Δεν υπάρχουν λέξεις που μπορούν πραγματικά να εκφράσουν πόσο έχουν ραγίσει οι καρδιές μας. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε (ό,τι συνέβη) και προσπαθούμε να κατανοήσουμε τους λόγους που οδήγησαν στην τραγωδία αυτή» προσθέτει.

Ο Πίτερ Λάντζα και η σύζυγός του Νάνσι είχαν πάρει διαζύγιο και ο Άνταμ ζούσε με τη μητέρα του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Πίτερ Λάντζα ήταν ένα από τα θύματα του Άνταμ Λάντζα.

Στο μεταξύ, τη μικρή πόλη Νιουτάουν στην πολιτεία του Κονέκτικατ, όπου 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του 20χρονου θα επισκεφτεί το βράδυ ο αμερικανός πρόεδρος. Συμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, θα συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων και θα ευχαριστήσει τις αρχές.

Το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ομιλίας του, ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους συμπατριώτες του να σταθούν αλληλέγγυοι στους συγγενείς των θυμάτων.
Πηγή: skai.gr