To χρονικό του μακελειού στο Κονέκτικατ - τα πιο πρόσφατα στοιχεία

Όλα τα θύματα του τρομερού μακελειού που συνέβη χθες σε δημοτικό σχολείο της πόλης Νιούτον, στην πολιτεία του Κονέκτικατ των ΗΠΑ, έχουν πλέον αναγνωριστεί και η λίστα με τα ονόματά τους αναμένεται να δοθεί αργότερα στη δημοσιότητα, αναφέρουν οι αρχές.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται τους 26, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά, ηλικίας μεταξύ 5 έως δέκα χρονών.

Ο δράστης πέθανε μέσα σε τάξη του σχολείου, έχοντας προηγουμένως πυροβολήσει τουλάχιστον εκατό σφαίρες, προκαλώντας τον τραγικό απολογισμό που όλοι πλέον γνωρίζουμε. Οι αρχές αναφέρουν ότι δεν πυροβόλησαν τον δράστη, ενώ δηλώνουν πως ήταν ειδικά ντυμένος και εξοπλισμένος για μάχη.

«Φορούσε μαύρη φόρμα, αλεξίσφαιρο γιλέκο και κρατούσε δύο πιστόλια και ένα στρατιωτικό ημιαυτόματο όπλο», σημειώνεται στο ανακοινωθέν της αστυνομίας.

Σύμφωνα με αναφορές στα τοπικά ΜΜΕ, ο δράστης ονομαζόταν Άνταμ Λάντζα, ενώ σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία της αστυνομίας – με τα οποία διαψεύδονται προηγούμενες αναφορές στα μίντια – ο δράστης φέρεται να σκότωσε στο σπίτι τους τη μητέρα του, Νάνσι Λάντζα, προτού μετέβη με το αυτοκίνητό της στο σχολείο. Τα όπλα που χρησιμοποίησε ήταν επίσης στο όνομα της μητέρας του.

Σε τελευταία τους ανακοίνωση οι αρχές ηλώνουν πως έχουν εντοπίσει «μερικά πολύ καλά στοιχεία» για το κίνητρό του.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι πολίτες τις μαρτυρίες και τα στοιχεία που έρχονται στο φως και συνθέτουν -όσο περνούν οι ώρες- τις άγνωστες πτυχές από την πολύνεκρη επίθεση. Οι κάτοικοι της πόλης θρήνησαν τους νεκρούς με αγρυπνία στις εκκλησίες της πόλης.

Μεσίστιες για τέσσερις ημέρες θα κυματίζουν οι σημαίες σε ολόκληρη τη χώρα σε ένδειξη πένθους. Την κίνηση αυτή διέταξε ο πρόεδρος Ομπάμα, ο οποίος προχώρησε νωρίτερα σε δημόσια δήλωση βαθιά συγκινημένος.

«Τα περασμένα χρόνια περάσαμε πολλές ανάλογες τραγωδίες, είτε στο δημοτικό σχολείο του Nιουτάουν, στον εμπορικό κέντρο στο Όρεγκον, σε ναό στο Ουισκόνσιν, σε κινηματογράφο στο Κολοράντο ή στη γωνία του δρόμου στο Σικάγο. Αυτές οι γειτονιές είναι γειτονιές μας κι αυτά τα παιδιά δικά μας παιδιά. Θα πρέπει λοιπόν να συσπειρωθούμε και να προχωρήσουμε σε ενέργειες για να προλάβουμε περισσότερες τραγωδίες ανεξαρτήτως πολιτικής» υπογράμμισε.
Πηγή: skai.gr