Κλείσιμο

ΗΠΑ: 20 παιδιά νεκρά από επίθεση σε σχολείο – νεκρός ο δράστης αφού σκότωσε τους γονείς του

Πυρ σε δημοτικό σχολείο της πόλης Νιούτον στην πολιτεία του Κονέκτικατ των ΗΠΑ άνοιξε το απόγευμα της Παρασκευής, 14 Δεκεμβρίου, 24χρονος άνδρας, προκαλώντας το θάνατο 26 ανθρώπων, ανάμεσά τους 20 παιδιά, με το πρακτορείο Associated Press να χαρακτηρίζει την τραγωδία ως την «χειρότερη σχολική επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ».

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, 18 παιδιά πέθαναν επί τόπου, ενώ τα υπόλοιπα δύο ξεψύχησαν καθώς διακομίζονταν στο νοσοκομείο.

Ο 24χρονος δολοφόνος, ο οποίος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, κινήθηκε από τάξη σε τάξη, πυροβολώντας τουλάχιστον 100 φορές. Στη συνέχεια, ο δράστης αυτοκτόνησε, ενώ το σώμα του κείτεται σε μία από τις διδακτικές αίθουσες του σχολείου.

Τέσσερα όπλα έχουν βρεθεί στο πτώμα του 24χρονου, περιλαμβανομένων κυνηγετικών καραμπινών.

Ανάμεσα στους δασκάλους
που εργάζονταν στο σχολείο βρίσκεται η μητέρα του δράστη, ενώ ο πατέρας του βρέθηκε δολοφονημένος στην κατοικία του στην πολιτεία του Νιού Τζέρζεϊ. Το CNN αναφέρει πως και ο αδελφός του δράστη έχει βρεθεί δολοφονημένος, ωστόσο το Fox News αντιτείνει πως ένας αδελφός του δολοφόνου έχει συλληφθεί.

Άγνωστη παραμένει η μοίρα μίας ολόκληρης τάξης μαθητών, πιθανότατα πρόκειται για την τάξη όπου δίδασκε η μητέρα του 24χρονου δολοφόνου. Πριν από λίγη ώρα, λιγοστοί μαθητές βρέθηκαν κρυμμένοι σε ντουλάπια του σχολείου, δεν είναι γνωστό εάν τα εν λόγω παιδιά ανήκαν στην «χαμένη» τάξη.
Πηγή: skai.gr