Πληροφορίες για 29 νεκρούς, 22 παιδιά, έπειτα από επίθεση σε σχολείο στις ΗΠΑ (vid)

Πυρ σε δημοτικό σχολείο της πόλης Νιούτον στην πολιτεία του Κονέκτικατ των ΗΠΑ άνοιξε ενήλικας, σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών πρακτορείων και τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Η εφημερίδα Connecticut Post αναφέρει πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 29, εκ των οποίων 22 παιδιά.

Σύμφωνα με πηγές του τηλεοπτικού δικτύου CBS και του πρακτορείου Associated Press, 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους 14 παιδιά, με το AP να χαρακτηρίζει την τραγωδία ως την «χειρότερη σχολική επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ».

Το δίκτυο NBC σημειώνει πως ο αριθμός των χτυπημένων παιδιών μπορεί να ανέρχεται σε 25.

Αντίθετα, το CNN επιβεβαιώνει πως ο αριθμός των νεκρών πλησιάζει τους 20, εκ των οποίων 10 παιδιά.

Άγνωστη παραμένει η μοίρα μίας ολόκληρης τάξης, αναφέρει η τοπική εφημερίδα Hartford Courant, επικαλούμενη μη κατονομασμένες πηγές.

Η επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία κάνει λόγο για αρκετούς νεκρούς, μαθητές και προσωπικό, χωρίς να δίνεται ακριβής αριθμός θυμάτων.

Νεκρός είναι ο δράστης, το σώμα του οποίο κείτεται σε μία από τις διδακτικές αίθουσες του σχολείου. Φέρεται πως είναι 24χρονος άνδρας, πιθανώς γονέας μαθητή, κινήθηκε από τάξη σε τάξη, πυροβολώντας τουλάχιστον 100 φορές.

Τέσσερα όπλα έχουν βρεθεί, περιλαμβανομένων κυνηγετικών καραμπινών, ενώ ο δράστης φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Εν τω μεταξύ, νεκρός στο σπίτι του στην πολιτεία του Νιού Τζέρζει βρέθηκε ο πατέρας του δολοφόνου, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει και δεύτερο θύμα πριν την επίθεση στο σχολείο.

Ένας ακόμη άνδρας βρίσκεται υπό κράτηση σε σχέση με την πολύνεκρη επίθεση. Δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν ο νεκρός δράστης ήταν ο μοναδικός ένοπλος στο σχολείο.

Τρεις τραυματίες έχουν διακομιστεί σε τοπικό νοσοκομείο, σύμφωνα με ανακοινωθέν.





Πηγή: skai.gr