Κλείσιμο

Θα τηρηθεί η εκεχειρία στη Γάζα;

Στους δρόμους της Γάζας ξεχύθηκαν χιλιάδες Παλαιστίνιοι για να γιορτάσουν τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, μετά από οκτώ ημέρες σφοδρών συγκρούσεων.

Η συμφωνία εκεχειρίας που επετεύχθη με την μεσολάβηση της Αιγύπτου υποχρεώνει το Ισραήλ και τη Χαμάς να διακόψουν οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια.

Ωστόσο, μία ώρα μετά την έναρξη της εκεχειρίας, δώδεκα ρουκέτες εβλήθησαν κατά του Ισραήλ χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως 130 ρουκέτες εβλήθησαν χθες από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του Ισραήλ. Περίπου 1.300 έχουν εξαπολυθεί μέσα σε μία εβδομάδα.

Έκκληση στο Ισραήλ και τη Χαμάς να διατηρήσουν τη συμφωνία εκεχειρίας απηύθυνε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ παράλληλα επαίνεσε τις προσπάθειες του προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι για τις διαμεσολαβητικές του ενέργειες.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, 162 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων 37 παιδιά και 11 γυναίκες, καθώς και πέντε ισραηλινοί.
Πηγή: skai.gr