Γάζα: Τουλάχιστον 140 νεκροί σύμφωνα με τους Παλαιστινίους

Τουλάχιστον 140 Παλαιστίνιοι νεκροί -μεταξυ των οποίων πολλά παιδιά- και 950 τραυματίες από την ισραηλινή επίθεση που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό  που επικαλείται σε επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας ο εκπρόσωπος των Παλαιστινίων στον ΟΗΕ.

Ο Ριγιάντ Μανσούρ πιέζει τις 15 χώρες-μέλη να καταδικάσουν την ισραηλινή επιχείρηση, προκειμένου να σταματήσει τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα.

Από την άλλη πλευρά, συνολικά, πέντε Ισραηλινοί, αναμεσά τους και ένας στρατιώτης, έχουν χάσει τη ζωή τους, από τα πλήγματα με πυραύλους.

Η Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας,  μετρά 136 νεκρούς.

Χαμάς: "Θα καθυστερ'ησει η εκεχειρία"

"Η εκεχειρία στη Γάζα θα καθυστερήσει, καθώς η ισραηλινή κυβέρνηση ακόμη δεν έχει απαντήσει στις προτάσεις", δήλωσε αργα το βραδυ αξιωματούχος της Χαμάς, υποδεικνύοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία κατάπαυση του πυρός τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.

Εν τω μεταξυ, το Ισραήλ ενέτεινε το βραδυ τους βομβαρδισμούς, από τους οποίους σκοτώθηκαν  τρεις Παλαιστίνιοι, ένας δημοσιογράφος και δύο εικονολήπτες, ενω  επλήγη και το κτήριο του Γαλλικού Πρακτορείου στη Γάζα, χωρις να υπάρξουν τραυματισμοί.

Στην Ιερουσαλήμ η Χ. Κλίντον

Την ίδια ωρα,  η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, από την Ιερουσαλήμ όπου βρίσκεται, δήλωσε ότι είναι "απαραίτητο να αποκλιμακωθεί" η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και  Χαμάς. Πρόσθεσε ότι μεταφερει "σαφές μήνυμα" του προέδρου Ομπάμα "για σθεναρή" και "ακλόνητη" υποστήριξη προς το Ισραήλ.

Από την πλευρα του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, επανέλαβε ότι θα προτιμούσε μια "μακρόχρονη" εκεχειρία από μια χερσαία επίθεση στη Γάζα, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι δεν θα αποφύγει την πραγματοποίηση μιας τέτοιας επίθεσης,  αν κριθεί  αναγκαία.

Ευχαρίστησε,επίσης την κυρία Κλίντον για την υποστήριξη της Ουάσινγκτον με το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Ιron Dome, από το οποίο έχουν καταρριφθεί εκατοντάδες από τους πλέον των χιλίων  πυραύλους που έχουν εκτοξευτεί, με στόχο το Ισραήλ τις τελευταίες επτά ημέρες.
Πηγή: skai.gr