Σε Ισραήλ και Ραμάλα η Χίλαρι Κλίντον

Στο Ισραήλ αναμένεται σήμερα η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, εν μέσω της κλιμακούμενης βίας στη Γάζα. Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ευελπιστεί ότι η κα. Κλίντον θα μπορέσει να μεσολαβήσει για τον τερματισμό της κρίσης.

Σύμφωνα με ισραηλινή πηγή, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Θα συναντηθεί επίσης με παλαιστίνιους αξιωματούχους στη Ραμάλα.

Συνάντηση με τον Νετανιάχου θα έχει εντός της ημέρας ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Σύμφωνα με την κρατική ραδιοφωνία, το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα για 24 ή 48 ώρες μετά την πρόταση του Αιγύπτιου προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι για εκεχειρία με τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το BBC, κατά τη διάρκεια της νύχτας ακούστηκαν εκρήξεις στη Γάζα, ενώ ήχησαν και οι σειρήνες στο νότιο Ισραήλ, αν και οι ξένοι ανταποκριτές έκαναν λόγο για μία σχετικά ήρεμη νύχτα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, η σχετικά ήσυχη νύχτα, είναι ίσως η πρώτη ένδειξη ότι υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες στο Κάιρο.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ διαβουλεύεται, προκειμένου να καταλήξει σε μία δήλωση που θα καλεί και τις δύο πλευρές σε παύση των επιθέσεων και θα αναφέρεται στις ανθρωπιστικές ανάγκες στη Γάζα.

Από την έναρξη των επιχειρήσεων της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, έχουν σκοτωθεί πάνω από 100 Παλαιστίνιοι, ενώ από παλαιστινιακές ρουκέτες έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις Ισραηλινοι.
Πηγή: skai.gr