Κλείσιμο

Δεύτερη θητεία για Ομπάμα – Τον συνεχάρη ο Ρόμνεϊ

Για τέσσερα ακόμα χρόνια ανανέωσε τη θητεία του στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος κέρδισε τις πολιτείες – κλειδιά και εξασφάλισε τουλάχιστον 303 εκλέκτορες, αρκετούς περισσότερους από τους 270 που απαιτούνταν.

Ο κ. Ομπάμα επικράτησε στην εκλογική αναμέτρηση παρά την παρατεταμένη δυσαρέσκεια για την οικονομία και έχοντας να αντιμετωπίσει μία καλά χρηματοδοτούμενη καμπάνια από τον ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Μιτ Ρόμνεϊ.

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το ποσοστό με το οποίο επικράτησε ο κ. Ομπάμα, καθώς δεν έχουν καταμετρηθεί όλες οι ψήφοι.

Ο κ. Ρόμνεϊ, σε ομιλία του, γνωστοποίησε ότι τηλεφώνησε στον αμερικανό πρόεδρο για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του και τόνισε ότι προσεύχεται η θητεία του κ. Ομπάμα να είναι επιτυχημένη, για το καλό του έθνους.

Τα θερμά του συγχαρητήρια στον φίλο του Μπαράκ Ομπάμα έστειλε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ την ικανοποίησή του εξέφρασε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι.

Μέχρι στιγμής ο Μπαράκ Ομπάμα επικρατεί στις εξής πολιτείες: Καλιφόρνια, Κονέκτικατ, Περιοχή της Κολούμπια, Ντέλαγουερ, Χαβάη, Ιλινόις, Αϊόβα, Κολοράντο, Μέιν, Μέριλαντ, Μασαχουσέτη, Μίσιγκαν, Μινεσότα, Νιου Τζέρσι, Νιου Χαμσάιρ, Νέα Υόρκη, Νέο Μεξικό, Νεβάδα, Οχάιο, Πενσιλβάνια, Ροντ 'Αιλαντ, Βερμόντ, Ουάσινγκτον, Ουισκόνσιν

Ο Μιτ Ρόμνεϊ επικρατεί στις εξής πολιτείες: Αλαμπάμα, Αρκανσο, Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα, Νότια Καρολίνα, Βόρειας Ντακοτα, Νότια Ντακότα, Τζόρτζια, Αινταχο, Ιντιάνα, Κάνσας, Κεντάκι,Λουιζιάνα, Μισισίπι, Μισούρι, Μοντάνα, Νεμπράσκα, Οκλαχόμα, Ορεγκον, Τενεσί, Τέξας, Γιούτα, Δυτική Βιρτζίνια, Ουαιόμινγκ.
Πηγή: skai.gr