ΗΠΑ: Επιστρέφει στην προεκλογική του εκστρατεία ο Ομπάμα

Στα τελευταία μέτρα του «μαραθωνίου» των αμερικανικών προεδρικών εκλογών -4 ημέρες πριν από τις εκλογές- (6 Νοεμβρίου) ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επιστρέφει στην προεκλογική του εκστρατεία.

Ο Ομπάμα τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε κοντά στους πληγέντες του τυφώνα Σάντι και συντόνιζε τις επιχειρήσεις αποκατάστασης των ζημιών, κερδίζοντας τις εντυπώσεις, ενώ την Πέμπτη βρέθηκε στο Ουισκόνσιν, στη Νεβάδα και στο Κολοράντο.

Από την πλευρά του, ο Μιτ Ρόμνεϊ, περιόδευσε στην Βιρτζίνια, όπου εξαπέλυσε πυρά εναντίον της πολιτικής Ομπάμα για την αμερικανική οικονομία κάτι που είναι και η «αχίλλειος πτέρνα» του αμερικανού προέδρου.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και επιχειρηματίας Μάικλ Μπλούμπεργκ εξέφρασε πάντως την Πέμπτη την υποστήριξή του προς την υποψηφιότητα Ομπάμα.

Ο κ. Μπλουμπεργκ -άλλοτε ρεπουμπλικανός- επαίνεσε την πολιτική Ομπάμα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλούν τα εργοστάσια και τα αυτοκίνητα.

Υπέρ της επανεκλογής του Μπαράκ Ομπάμα, αν και με λιγότερο ενθουσιασμό, τάσσεται στο μεταξύ το βρετανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Economist.
Πηγή: skai.gr