Γαλλία: Ελεύθεροι πέντε από 12 υπόπτους για συμμετοχή σε τρομοκρατικό δίκτυο

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι πέντε από τους 12 συλληφθέντες που φέρονταν να είναι αναμεμιγμένοι στο σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον μίας εβραϊκής αγοράς στο Παρίσι.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας, οι υπόλοιποι επτά ύποπτοι παραμένουν υπό κράτηση, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες πληροφορίες στη δημοσιότητα.

Οι 12 είχαν συλληφθεί στον απόηχο της ανακάλυψης υλικών για παρασκευή βομβών σε ένα γκαράζ στα προάστια του Παρισιού, στο πλαίσιο έρευνας πάνω σε ένα «εξαιρετικά επικίνδυνο τρομοκρατικό δίκτυο».

Η ανακάλυψη των εκρηκτικών υλών ήρθε λίγες εβδομάδες έπειτα από μία επίθεση που έλαβε χώρα σε ένα άλλο προάστιο της Πόλης του Φωτός, στις 19 Σεπτεμβρίου, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό ενός πολίτη. Στόχος ήταν ένα παντοπωλείο που πουλάει είδη κοσέρ.

Ο φερόμενος «εγκέφαλος» για την επίμαχη επίθεση, ο 33χρονος Ζερεμί Λουίς-Σίντεϊ, έχασε τη ζωή του στο σπίτι του στο Στρασβούργο κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψή του. Ο Λουίς-Σίντεϊ πυροβόλησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν στα πυρά σκοτώνοντάς των.
Πηγή: skai.gr