Δαμασκός: Η Τουρκία επιτρέπει σε χιλιάδες τρομοκράτες να εισέλθουν σε συριακό έδαφος

Σκληρές κατηγορίες κατά της Τουρκίας ότι έχει επιτρέψει σε χιλιάδες μουσουλμάνους εξτρεμιστές να εισέλθουν, μέσω του εδάφους της, στη Συρία εξαπέλυσε η Δαμασκός, βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο το ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή της προς το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού, Μπαν Κι-Μουν, το συριακό υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίζεται πως η Άγκυρα έχει επιτρέψει «σε χιλιάδες [μέλη] της Αλ-Κάιντα, Τακφιριστές και Γουαχαμπιστές τρομοκράτες» να διαβούν τα σύνορα προκειμένου «να σκοτώσουν αθώους σύρους πολίτες, να ανατινάξουν τις περιουσίες τους και να σπείρουν το χάος και την καταστροφή».

Από την έναρξη της εμφύλιας σύρραξης, πριν από περίπου 18 μήνες, η Δαμασκός επιμείνει στο μήνυμά της ότι οι αντικαθεστωτικοί δεν είναι παρά «τρομοκράτες», οι οποίοι δρουν με την υποστήριξη πολλών αραβικών κρατών του Κόλπου και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σημειώνεται
ότι η Τουρκία φιλοξενεί στο έδαφός της αρκετά μέλη του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, της μεγαλύτερης αλλά και πλέον διαιρεμένης αντικυβερνητικής πολιτικής οργάνωσης, ενώ παράλληλα στην τουρκική πλευρά των τουρκο-συριακών συνόρων εδρεύουν ηγετικά στελέχη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, της μεγαλύτερης ένοπλης αντικαθεστωτικής οργάνωσης.

Στον αντίποδα, η Άγκυρα κατηγορεί τη Δαμασκό ότι εξοπλίζει μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), οι οποίοι κατά τους τελευταίους μήνες έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους κατά τουρκικών στόχων στις νότιες επαρχίες της χώρας.
Πηγή: skai.gr