Τουρκία: Απαγωγή βουλευτή της αντιπολίτευσης με το βλέμμα στο PKK

Βουλευτής της τουρκικής αντιπολίτευσης απήχθη από κούρδους μαχητές στη νοτιοανατολική περιφέρεια Τουντζελί της Τουρκίας, σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.

Μολονότι η επίμαχη πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί και καμία οργάνωση δεν έχει έως τώρα αναλάβει την ευθύνη για την φερόμενη απαγωγή, το περιστατικό επαναφέρει στο προσκήνιο την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ της Τουρκίας και των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), στους οποίους η Άγκυρα αποδίδεται το πρόσφατο κύμα βίας στις νότιες περιοχές της χώρας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πρόσφατα πως η επίθεση στα περίχωρα της πόλης Φόκα (Φώκαια), που στοίχισε τη ζωή σε ένα τούρκο στρατιώτη, αποτελεί παράδειγμα των προσπαθειών του PKK να εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα. «Δυστυχώς, αυτό είναι άλλο ένα παράδειγμα της εξάπλωσης της τρομοκρατίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρωθυπουργός.

Τα σχόλια του κ. Ερντογάν ήρθαν στον απόηχο εξίσου σκληρών δηλώσεων από τον υπουργό Εξωτερικών της τουρκικής κυβέρνησης, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος κατηγόρησε το καθεστώς του σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ-Άσαντ, ότι εξοπλίζει του αντάρτες του PKK.

«Ο Άσαντ τους έδωσε όπλα και υποστήριξη. Ναι, αυτό δεν είναι φαντασία, είναι αλήθεια. Έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέσα κατά αυτής της απειλής», φέρεται πως δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μυανμάρ.
Πηγή: skai.gr