Στο Ισραήλ ο Μιτ Ρόμνεϊ

Το Ισραήλ επισκέπτεται ο αμερικανός υποψήφιος με το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, Μιτ Ρόμνεϊ, στα πλαίσια περιοδείας που πραγματοποιεί στο εξωτερικό.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Ρόμνεϊ θα συναντηθεί με υψηλόβαθμα στελέχη της χώρας ενώ αναμένεται να παραθέσει και λόγο με κεντρικό μήνυμα την «απαράδεκτη» στάση του Ιράν ως προς το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Ο Ρόμνεϊ θα κάνει λόγο και για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ-Ισραήλ σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ στο τέλος του χρόνου.

Ο υποψήφιος με του Ρεπουμπλικάνους θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής αρχής, Σαλάμ Φαγιάντ, ωστόσο δεν προβλέπεται συνάντηση και με τον πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς.

Ο πρώτος του σταθμός στο Λονδίνο είχε στεφθεί με μία γκάφα, καθώς ο Ρόμνεϊ είχε εκφράσει την ανησυχία του για το αν το Λονδίνο έχει κάνει τις κατάλληλες προετοιμασίες για τους Αγώνες.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψή του στο Ισραήλ σηματοδοτεί την κλιμάκωση της προεκλογικής καμπάνιας στις ΗΠΑ, με την ισραηλινή κοινότητα των ΗΠΑ να αποτελεί ανέκαθεν σημαντικό εκλογικό σώμα για τον εκάστοτε υποψήφιο πρόεδρο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε νομοσχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
Πηγή: skai.gr