Κλείσιμο

Βρετανία: Μπόρις Τζόνσον κατά Μιτ Ρόμνεϊ

Τα βέλη του εκκεντρικού δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον συγκέντρωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ Μιτ Ρόμνεϊ...

Μετά τις δηλώσεις του Ρόμνεϊ στο Λονδίνο, με τις οποίες αμφισβητούνταν η ετοιμότητα της Βρετανίας να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μιλώντας σε συγκεντρωμένο πλήθος στο Χάιντ Πάρκ ο Τζόνσον διερωτήθηκε ειρωνικά «υπάρχει ένας τύπος που λέγεται Μιτ Ρόμνεϊ και θέλει να μάθει αν είμαστε έτοιμοι; Είμαστε έτοιμοι;».

Πάντως, μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις της βρετανικής κοινής γνώμης, ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος έσπευσε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του. Μετά τη συνάντησή του με το βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο Ρόμνει προέβλεψε «πολύ επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες» για τη Βρετανία.

Ο Ρόμνεϊ κάνει διεθνή περιοδεία (μεταξύ άλλων θα μεταβεί στο Ισραήλ και την Πολωνία) για να τονώσει το αρχηγικό του προφίλ ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, και δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι η αρχή που έκανε ήταν καταστροφική...

Σημειώνεται ότι το βράδυ -με την τελετή έναρξης – αρχίζουν επίσημα οι 30οι Ολυμπιακοί Αγώνες, και οι διοργανωτές υπόσχονται ένα μοναδικό υπερθέαμα. Στους Αγώνες του Λονδίνου λαμβάνουν μέρος χιλιάδες αθλητές από 204 χώρες.
Πηγή: skai.gr