ΗΠΑ: Οι εργένηδες στηρίζουν Ομπάμα, οι έγγαμοι Ρόμνεϊ

Σύμφωνα με δυο νέες δημοσκοπήσεις ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προηγείται του ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του, Μιτ Ρόμνεϊ, κυρίως λόγω του μεγαλύτερου αριθμού των εργένηδων στην Αμερική, που φέρονται να τον υποστηρίζουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos, ο Ομπάμα νικάει τον Ρόμνεϊ με 49% έναντι 43%, ενώ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Quinnipiac University διαφορά μειώνεται στο 46% έναντι 43%, υπέρ του σημερινού προέδρου.

Η δεύτερη δημοσκόπηση δείχνει μάλιστα ότι οι έγγαμοι ψηφοφόροι προτιμούν τον ρεπουμπλικάνο Μιτ Ρόμνεϊ, με 51% έναντι 38%, ενώ εργένηδες και ανύπαντρες γυναίκες δηλώνουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία πως θα ψηφίσουν Ομπάμα.

«Ενώ είναι γνωστό ότι ο Ομπάμα υποστηρίζεται περισσότερο από τις γυναίκες, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η στήριξή του από τους εργένηδες είναι ακόμα πιο σημαντική», υπογραμμίζει ο Πίτερ Μπράουν, υποδιευθυντής του Ινστιτούτου Δημοσκοπήσεων του Πανεπιστημίου Quinnipiac.

«Οι έγγαμοι ψηφοφόροι είναι συνήθως μεγαλύτεροι σε ηλικία, οικονομικά εξασφαλισμένοι και πιο συντηρητικοί στις αντιλήψεις τους από τους εργένηδες, οι οποίοι τείνουν να είναι πιο νέοι, με περισσότερο ενδιαφέρον για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και μεθόδους αντισύλληψης», εξηγεί ακόμα ο κ. Μπράουν.
Πηγή: skai.gr