Κύπρος: Ένας χρόνος από τη φονική έκρηξη στο Μαρί

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, η οποία παρέσυρε στο θάνατο 13 ανθρώπους.

Όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος, ένα χρόνο μετά, οι συγγενείς των αδικοχαμένων θυμάτων, ζουν τον δικό τους γολγοθά, χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη ότι έχασαν τόσο άδικα τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η οργή πυκνώνει και ο πόνος μεγαλώνει όσο ο χρόνος περνά και η εκδίκαση της υπόθεσης βρίσκεται ακόμη στα αρχικά της στάδια, ενώ στο μυαλό των συγγενών πλανάται η σκέψη ότι στο τέλος κανείς δεν θα τιμωρηθεί και το έγκλημα θα συγκαλυφθεί.

Την Τρίτη το βράδυ οργανώθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Μαρί, εκδήλωσε για τα θύματα της φονικής έκρηξης.

Σήμερα, οι εκδηλώσεις τιμής συνεχίζονται. Στις 9 το πρωί το Υπουργείο Άμυνας τέλεσε τρισάγιο για τους πεσόντες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του Ναυτικού και τους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης.

Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής κορυφώνονται με εκδήλωση το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο. Αρχικό σημείο συγκέντρωσης της αποψινής εκδήλωσης είναι η Πλατεία Ελευθερίας, όπου στις 19:00 οι πολίτες θα συγκεντρωθούν στην πλευρά που βρίσκεται η λεωφόρος Στασίνου, απ’ όπου και θα αρχίσει η πορεία με προορισμό το Προεδρικό Μέγαρο.

Έξω από το Προεδρικό θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, η οποία θα περιλαμβάνει ομιλίες συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας αλλά και υποδοχή τόσο της ποδηλατικής πορείας που πραγματοποιείται στη μνήμη των ηρώων, όσο και της μεγάλης, παγκύπριας πορείας 300 χιλιομέτρων, η οποία άρχισε το περασμένο Σάββατο από ομάδα εθελοντών και τερματίζεται απόψε γύρω στις 22:00.
Πηγή: skai.gr