Ιταλία: Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στη Μόντενα με 13 νεκρούς και αρκετούς εγκλωβισμένους

Στους 13 ανέρχονται οι νεκροί, αρκετοί είναι οι τραυματίες και πολλοί εγκλωβισμένοι  - σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης -  μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ το πρωί της Τρίτης στη βόρεια Ιταλία. Οι περισσότεροι νεκροί έχουν καταγραφεί στην πόλη Σαν Φελίτσε Σουλ Πανάρο (San Felice sul Panaro) στην περιοχή της Μόντενα.

Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 10 ώρα Ελλάδος και είχε επίκεντρο τη Μόντενα και έγινε αισθητός σε Μιλάνο, Μπολόνια και Φλωρεντία.

Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, ο ισχυρότερος εκ των οποίων ήταν στις 11 και μισή ώρα Ελλάδος και είχε μέγεθος 4,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, κατέρρευσαν κτίρια και εκκλησίες στα χωριά Μιράντολα (Mirandola), Φινάλε Εμίλια (Finale Emilia) και Φελίτσε Σουλ Πανάρο, όπου στον προηγούμενο σεισμό στις 20 Μαίου είχαν σημειωθεί επίσης ζημιές και είχαν χάσει τη ζωή τους επτά άτομα.

Ο δήμαρχος της πόλης κάνει λόγο για θύματα και χαρακτηρίζει την κατάσταση πολύ δύσκολη.

Οι περισσότερες ζημιές σημειώθηκαν στην Μόντενα και την Φεράρα και κυρίως σε μεσαιωνικά κτίρια που διασώζονται όπως εκκλησίες κτλ είπε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο Βασίλης Τσαντές πρόεδρος ελληνικής της κοινότητας στην Πάρμα.

Πρόσθεσε ότι στην Πάρμα δεν υπήρχαν ζημιές.

Ανέφερε ότι από τον προηγούμενο σεισμό γίνονται συνέχεια μετασεισμοί.

Πηγή: skai.gr