Συρία: Νέες απώλειες στην πόλη Ίντλιμπ

Σημαντικός αριθμός θυμάτων αναφέρεται έπειτα από σειρά εκρήξεων που σημειώθηκαν στη νοτιοδυτική πόλη Ίντλιμπ της Συρίας, σύμφωνα με ακτιβιστές και κρατικά ΜΜΕ.

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, με την κρατική τηλεόραση να κάνει λόγο για δύο βομβιστικές αυτοκτονίες με οκτώ θύματα, και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να μιλάει για είκοσι νεκρούς σε επιθέσεις έναντι των δυνάμεων ασφαλείας.

Συγκεκριμένα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστηρίζει πως σημειώθηκαν βομβιστικές επιθέσεις κοντά στις στρατιωτικές βάσεις των αεροπορικών δυνάμεων και των υπηρεσιών πληροφορίας. Οι περισσότερες απώλειες σημειώθηκαν από την πλευρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Από την πλευρά του, η κρατική τηλεόραση κάμει λόγο για «τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις» στην πόλη Ίντλιμπ, στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν οκτώ και τραυματίστηκαν άλλοι δεκάδες.

Παράλληλα η τηλεόραση μετέδωσε σκηνές καταστροφής, με ετοιμόρροπα κτίρια και κηλίδες αίματος στο δρόμο.

Στο μεταξύ ο ΟΗΕ αναφέρει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα φτάσουν στη χώρα 30 διεθνείς παρατηρητές, διπλασιάζοντας τον ήδη υπάρχον αριθμό της αποστολής. Συνολικά το επόμενο διάστημα αναμένονται 300 διεθνείς παρατηρητές στη Συρία.
Πηγή: skai.gr