Πρωταπριλιάτικο αστείο με συνέπειες

Κακό πρωταπριλιάτικο αστείο φέτος στο ισραηλινό ναυτικό.

Όπως γράφει η εφημερίδα „Jediot Achronot“, ο αρχηγός του ναυτικού έδωσε διαταγή σε τρία πολεμικά πλοία που βρίσκονταν στο λιμάνι της Χάιφα να ετοιμαστούν προκειμένου να αποπλεύσουν την Κυριακή το πρωί για άσκηση στις ιταλικές ακτές. Μετά τις βραδινές ταραχώδεις προετοιμασίες, το πρωί της Κυριακής, ο επικεφαλής του Ναυτικού Ραμ Ρότμπεργκ (Ram Rothberg) ανακοίνωσε στα πληρώματα ότι επρόκειτο για πρωταπριλιάτικο αστείο και δεν έχει προγραμματιστεί καμία άσκηση.

Εκπρόσωπος του στρατού επιβεβαίωσε το συμβάν. Είπε ότι θα υπάρξουν συνέπειες και θα εξαχθούν τα απαραίτητα διδάγματα από τα γεγονότα. Άλλες λεπτομέρειες δεν αναφέρθηκαν.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα "Times of Israel“, τα πληρώματα των πλοίων προετοιμάζονταν πυρετωδώς ολόκληρη τη νύχτα προκείμενου να προετοιμαστούν για το υποτιθέμενο δεκαήμερο ταξίδι στο εξωτερικό. Μάλιστα αρκετοί παρακάλεσαν συγγενικά τους πρόσωπα να τους φέρουν προμήθειες για το ταξίδι.

Όταν τα πλοία ήταν έτοιμα να αποπλεύσουν ήρθε δεύτερη διαταγή στην οποία ο αρχηγός ενημέρωνε ότι επρόκειτο για αστείο. «Προφανώς δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει», φέρεται να είπε μέλος του πληρώματος ενός από τα πλοία, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Πηγή: skai.gr