Κλείσιμο

Η διαφθορά κοστίζει στο γερμανικό κράτος 250 δισ. ευρώ

Η διαφθορά στη Γερμανία υπάρχει σε σημαντικό βαθμό παρά την οικονομική ανάπτυξη. Η δωροδοκία φέτος θα επιφέρει στη γερμανική οικονομία ζημιά περίπου 250 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει ο ερευνητής -καθηγητής των οικονομικών του αυστριακού πανεπιστημίου του Λιντς Johannes-Kepler-Universitat.

Στοιχεία της έρευνας δημοσιεύει η γερμανική ιστοσελίδα Welt Online. Πριν από επτά χρόνια η ζημιά απο τη διαφθορά στη Γερμανία είχε φθάσει στο μικρότερο σημείο της και ήταν περίπου 220 δισεκατομμύρια ευρώ

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο βαθμός διαφθοράς των υπαλλήλων τόσο του κράτους όσο και πολύ μεγάλων επιχειρήσεων εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Όσο πιο χειρότερη η οικονομία τόσο πιο μεγάλη η πιθανότητα να δωροδοκηθούν οι υπάλληλοι. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την οικονομική κατάσταση των συνεργατών του κράτους.

 Το μέγεθος της διαφθοράς τους εξαρτάται , εν μέρει και από τη οικονομική τους κατάσταση.

Ωστόσο παίζουν ρόλο και η λεγόμενη παρακμή των ηθών και αυτό εξηγεί για ποιο λόγο ακόμα και σε έτη οικονομικά ανθηρά υπάρχει αύξηση της ζημιάς από τη διαφθορά.
Πηγή: skai.gr