Νέες δημοσκοπήσεις στη Γαλλία ανατρέπουν τις προηγούμενες και ανεβάζουν τη Μαρίν Λε Πεν

Ιδιαίτερα δημοφιλής εμφανίζεται στους νέους μεταξύ 18 και 22 ετών, η Μαρίν Λε Πεν, η οποία σύμφωνα με νέα έρευνα της Ifop, συγκεντρώνει το 23% που τη φέρνει στη δεύτερη θέση μετά το Φρανσουά Ολλάντ στον πρώτο γύρο. Πιο συγκεκριμένα, ο σοσιαλιστής υποψήφιος παραμένει πρώτος με 31%, ενώ ο Νικολά Σαρκοζί τρίτος με 21%.

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που ανατρέπουν διαρκώς η μία την άλλη και την Τρίτη έφεραν το Νικολά Σαρκοζί στην πρώτη θέση, ο Φρανσουά Ολλάντ δήλωσε «Δεν περιμένουμε προθέσεις ψήφων αλλά ψήφους.» Ο Νικολά Σαρκοζί, από την άλλη πλευρά δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την άνοδο του λέγοντας «Ξέρω ένα φάρμακο το οποίο δεν καλύπτεται από κανένα ταμείο αλλά είναι το πιο αποτελεσματικό. Λέγεται: άνοδος στις δημοσκοπήσεις».

Σε μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη από τη CSA, ο Νικολά Σαρκοζί και ο Φρανσουά Ολλάντ συγκεντρώνουν από 28% ο καθένας. Εξίσου δυνατές εμφανίζονται οι προεκλογικές ομιλίες τους που απ’ ότι φαίνεται άγγιξαν τους Γάλλους. Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν περισσότερο υπέρ του Ολλάντ καθώς έθεσε το ζήτημα της φορολογίας των υψηλών εισοδημάτων. Ο Νικολά Σαρκοζί, όμως, αυτή την εβδομάδα κατάφερε να κερδίσει την προσοχή θίγοντας ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πηγή: Αμαλία Διώτη, Παρίσι