Ομαδικά πυρά κατά Σαρκοζί

Στόχος πολλαπλών επιθέσεων γίνεται ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μετά τις προεκλογικές δηλώσεις του την Κυριακή στο Villepinte και την συνέντευξη του στο γαλλικό TF1 το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Φρανσουά Ολλάντ δήλωσε την Τρίτη το πρωί πως η Γαλλία θα έπρεπε να αποτελεί πρότυπο για τις άλλες χώρες αντί να τις μιμείται, υπονοόντας κατ’αυτόν τον τρόπο τη φιλογερμανική πολιτική του Σαρκοζί που δυσαρεστεί ένα μεγάλο μέρος του γαλλικού κόσμου. Εξάλλου ο Πρόεδρος του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος «υπόσχεται» επαναπροσδιορισμό των γαλλογερμανικών σχέσεων σε περίπτωση που αναλάβει την Προεδρία.

Η Ευά Ζολί, των Οικολόγων Πράσινων, με αφορμή τις δηλώσεις Σαρκοζί για τη σημασία της πάταξης της φοροδιαφυγής εξαπέλυσε δρυμύτατη επίθεση σε δημοσίευση της στο Twitter.

Πιο συγκεκριμένα γράφει: «Αν ο Σαρκοζί θέλει να βρει τους φοροφυγάδες, δε θα όφειλε να ξεκινήσει από την ατζέντα του;».

Επίσης, πολλά δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο αναφέρονται στην προσπάθεια διείσδυσης του Νικολά Σαρκοζί στο χώρο της ακροδεξιάς, με σκοπό να αποσπάσει ψήφους από το κόμμα της Μαρίν Λεπέν.

Το Wall Street Journal αναφέρει χαρακτηριστικά «Νικολά Λεπέν;», ενώ ο Βέλγος πρώην Πρωθυπουργός Guy Verhofstadt κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα αποτελέσματα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, έθεσε το ερώτημα « Ποιος είναι ο υποψήφιος της ακροδεξιάς στη Γαλλία, η Λεπέν ή ο Σαρκοζί;».
Πηγή: Βάλια Διώτη, Παρίσι