Κλείσιμο

Τσάβες: Αναγνώρισε την επανεμφάνιση του καρκίνου

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες παραδέχτηκε δημοσίως για πρώτη φορά την επανεμφάνιση του καρκίνου. Όπως είπε αντιμετωπίζει ένα νέο κύκλο ακτινοθεραπειών, αφότου έγινε δεύτερη επέμβαση στην Κούβα στην οποία αφαιρέθηκε νέος κακοήθης όγκος.

Η είδηση αναμένεται να προκαλέσει ραγδαίες εξελίξεις όχι μόνο στη Βενεζουέλα, αλλά θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις και σε όλη την περιοχή, εν μέσω προσδοκιών ότι ο άνθρωπος ο οποίος είναι αναμφισβήτητα κυρίαρχη φυσιογνωμία της Λατινικής Αμερικής μπορεί να υποχρεωθεί, έστω και προσωρινά, να αποχωρήσει από τα δημόσια πράγματα.

«Ο όγκος έχει αφαιρεθεί εντελώς και ό,τι υποθέταμε επιβεβαιώθηκε: Πρόκειται για επανεμφάνιση του καρκίνου» δήλωσε ο Τσάβες σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας.

Ο 57χρονος ηγέτης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην Αβάνα την περασμένη εβδομάδα για να αφαιρεθεί ο κακοήθης όγκος γύρω από τη λεκάνη, στην ίδια περιοχή όπου έγινε για πρώτη φορά επέμβαση αφαίρεσης κακοήθους όγκου το 2011.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας καλείται να δώσει σκληρή μάχη για την επανεκλογή του στην προεδρία εντός του 2012.
Πηγή: skai.gr