Το Ιράν διαψεύδει διακοπή εξαγωγής πετρελαίου στην Ευρώπη

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι το Ιρανικό υπουργείο Πετρελαίου διέψευσε την είδηση ότι διεκόπησαν οι εξαγωγές πετρελαίου σε έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

«Διαψεύδουμε αυτή την είδηση... Αν ληφθεί τέτοια απόφαση θα ανακοινωθεί από το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο του Ιράν», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Πετρελαίου μιλώντας στο πρακτορείο.

Νωρίτερα, το αγγλόφωνο ιρανικό κρατικό δίκτυο Press TV, είχε μεταδώσει ότι Ιράν διακόπτει τις εξαγωγές πετρελαίου σε Ελλάδα, Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Πορτογαλία.

Η διακοπή στην παροχή πετρελαίου έρχεται, σύμφωνα με το PRESS TV, «σε απάντηση προς τις τελευταίες κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΕ εις βάρος του ενεργειακού και του τραπεζικού τομέα του Ιράν».

Αναφορικά με την Ελλάδα, υψηλόβαθμα στελέχη των ελληνικών διυλιστηρίων δήλωσαν ότι δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα τροφοδοσίας με καύσιμα καθώς ήδη έχουν συναφθεί συμβόλαια με άλλες χώρες για τις επιπλέον ποσότητες που χρειάζεται η ελληνική αγορά.

Στο μεταξύ, ανοδικά κινούνται οι τιμές πετρελαίου. Το μπρεντ διαμορφώνεται στα 119,44 δολάρια το βαρέλι και το αργό στα 101,72 δολάρια.
Πηγή: skai.gr