Κλείσιμο

ΗΠΑ:Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Τζων Χάντσμαν

Aποσύρθηκε από τον προεκλογικό αγώνα για το προεδρικό χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος ο Τζων Χάντσμαν,  πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Κίνα. Εξέφρασε την υποστήριξη του στον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, Μιτ Ρόμνεϊ.

Ο  Χάντσμαν πραγματοποιούσε προεκλογική περιοδεία στην Νότια Καρολίνα, ενόψει των εσωκομματικών προκριματικών εκλογών το ερχόμενο Σάββατο.  Ωστόσο με τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις να δείχνουν την στήριξη στο πρόσωπό του να μειώνεται,  ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι τερματίζει την προεκλογική εκστρατεία του.

Ο Τζον Χάντσμαν, ανέφερε ότι παρά τις διαφορές του με τον Μίτ Ρόμνεϊ, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης είναι η «καλύτερη επιλογή» για να αντιμετωπίσει τον Πρόεδρο Ομπάμα. Πριν από μερικές μέρες ο κ. Χάντσμαν είχε επικρίνει τον κ. Ρόμνεϊ για την θητεία του ως επικεφαλής του επενδυτικού ομίλου Bain Capital και το ρόλο του στις απολύσεις εργαζομένων στις εταιρείες που αγόραζε ο όμιλος.

Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο Χάντσμαν εξέφρασε την λύπη του για το ύφος των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων κατά την προεκλογική εκστρατεία και τις φραστικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν μεταξύ τους.

Μαζί με τον Μιτ Ρόμνεϊ, άλλοι τέσσερις ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι, συνεχίζουν την προεκλογική εκστρατεία τους.  Πρόκειται για τον λιμπερτάριαν βουλευτή του Τέξας, Ρον Πολ, τον κυβερνήτη του Τέξας, Ρικ Πέρυ, τον πρώην Γερουσιαστή της Πενσυλβανίας, Ρικ Σαντόρουμ και τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νιουτ Γκίνγκριτς. Οι υποψήφιοι του ρεπουμπλικανικού κόμματος θα συμμετέχουν σε τηλεοπτική αναμέτρηση την Δευτέρα το βράδυ και ξανά την Πέμπτη, ενόψει των προκριματικών εκλογών στη Νότια Καρολίνα.
Πηγή: skai.gr