Κλείσιμο

Φόβοι για δεκάδες νεκρούς (βίντεο) στο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia

Φόβους για δεκάδες νεκρούς από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia εκφράζουν οι αρχές στην Ιταλία. Η δήμαρχος της πόλης Ορμπετέλο δήλωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι νεκροί είναι περίπου 40.

Επισήμως οι νεκροί είναι τρεις, δυο Γάλλοι τουρίστες και ένας Περουβιανός ναυτικός, και οι τραυματίες 67, εκ των οποίων οι 2 σε σοβαρή κατάσταση.

Η προσάραξη του πλοίου, λίγο μετά το δείπνο, προκάλεσε σκηνές πανικού. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την πρώτη φάση της επιχείρησης διάσωσης και εγκατάλειψης του πλοίου δε λειτούργησαν οι σωσίβιες λέμβοι, ενώ γίνεται λόγος και για κακή οργάνωση.

Για την εκκένωση του κρουαζιερόπλοιου στήθηκε γιγάντια επιχείρηση με τη συμμετοχή και ελικόπτερου, ενώ δύτες βουτούν συνεχώς στη θάλασσα για τον εντοπισμό τυχόν επιβατών που μέσα στον πανικό τους έπεσαν στα παγωμένα νερά.

Καλά στην υγειά τους είναι οι τρεις Έλληνες που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, που ναυάγησε χθες βράδυ ανοιχτά της Τοσκάνης στην Ιταλία. Όλοι τους ετοιμάζονται να επιστρέψουν αεροπορικώς στην Ελλάδα.

Κατά την ανάκρισή του από τις ιταλικές αρχές, και σε δηλώσεις του στον Τύπο, ο κυβερνήτης του πλοίου Concordia, Φραντσέσκο Σκεττίνο, που ναυάγησε χθες βράδυ ανοικτά του νησιού Τζίλιο, δήλωσε ότι «η όλη εξέλιξη οφείλεται σε ύφαλο που δεν υπάρχει στους χάρτες», προσθέτοντας ότι «δεν είναι αλήθεια ότι το κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν εκτός πορείας πλεύσης του».

Ο Ιταλός κυβερνήτης πρόσθεσε ότι «ουδείς μπορούσε να προβλέψει το τραγικό αυτό συμβάν, ούτε και το ότι το πλοίο θα έγερνε τόσο γρήγορα προς την δεξιά του πλευρά».

Το Costa Concordia που όταν ναυπηγήθηκε το 2006 θεωρείτο το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο παγκοσμίως, είχε αναχωρήσει από τη Σαβόνα για μια κρουαζιέρα στη Μεσόγειο και προγραμματισμένους σταθμούς σε Τσιβιταβέκια, Παλέρμο, Κάλιαρι, Πάλμα ντε Μαγιόρκα Βαρκελώνη, Μασσαλία.

Πηγή: skai.gr