Κλείσιμο

Νέοι φόβοι για εμφύλιο στη Συρία

Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο εμφυλίου πολέμου στη Συρία, με συνέπειες για τις γειτονικές χώρες, εξέφρασε ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ Ελαράμπι.

Η αποστολή παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου πασχίζει να διασώσει την αξιοπιστία της καθώς μέλη της έχουν αρχίσει να αποχωρούν, η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει την αποστολή αποτυχημένη και οι φόνοι των αντικυβερνητικών διαδηλωτών συνεχίζονται.

Ο Ελαράμπι χαρακτήρισε «ανησυχητικές» τις πληροφορίες από τον επικεφαλής της αποστολής, αν και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ρυθμός των φόνων έχει μειωθεί με την παρουσία των παρατηρητών».

Η αποστολή θα παρουσιάσει τα ευρήματά της στους υπουργούς Εξωτερικών του Συνδέσμου στις 19 και 20 Ιανουαρίου. Δεν είναι σαφές τι περισσότερο μπορεί να κάνει ο Σύνδεσμος αν, όπως αναμένεται, διαπιστωθεί πως η Συρία δεν τήρησε ή δεν τήρησε πλήρως τις υποσχέσεις της.

«Η απόφαση θα ληφθεί από το υπουργικό συμβούλιο του Συνδέσμου. Θα αποφασίσουν αν υπάρχει όφελος να συνεχίσουμε ή όχι», δήλωσε ο Ελαράμπι.

Πηγή: kathimerini.gr
Πηγή: skai.gr