Ένας νεκρός στην Κίνα από τη γρίπη των πτηνών

Ένας 39χρονος άντρας από την επαρχία Γκουάνγκντονγκ της νότιας Κίνας, ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και μια εβδομάδα πέθανε το Σάββατο από τη γρίπη των πτηνών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου ο ασθενής ήταν θετικός στο ιό Η5Ν1.

Ο άντρας παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα στις 21 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Πριν περίπου δέκα ημέρες, οι αρχές του Χονγκ Κονγκ θανάτωσαν 17.000 κοτόπουλα σε αγορά πουλερικών και απαγόρευσαν όλες τις εισαγωγές από την Κίνα για 21 ημέρες, όταν ένα κοτόπουλο βρέθηκε θετικό στον ιό Η5Ν1.

Στο μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέφρασε το Σάββατο την «μεγάλη του ανησυχία» για τις εργαστηριακές έρευνες για ένα μεταλλαγμένο ιό της γρίπης των πτηνών.

Ολλανδικό εργαστήριο ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι δημιούργησε, για πρώτη φορά, μια μετάλλαξη του ιού Η5Ν1 η οποία μπορεί να μεταδοθεί εύκολα ανάμεσα στα θηλαστικά και συνεπώς στον άνθρωπο.

Αμερικανική κυβερνητική πηγή έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία της Ουάσινγκτον ότι οι λεπτομέρειες της έρευνας θα μπορούσαν να βρεθούν στα χέρια τρομοκρατών που επιθυμούν να κατασκευάσουν βιολογικά όπλα μαζικής καταστροφής.
Πηγή: skai.gr