Κλείσιμο

Στρος Καν: Η στρατηγική του ΔΝΤ για την Ελλάδα δεν εφαρμόστηκε σωστά

«Η στρατηγική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα δεν εφαρμόστηκε σωστά». Σε αυτή την εκτίμηση προέβη τη Δευτέρα ο Ντομινίκ Στρος Καν στο πλαίσιο των εργασιών ενός φόρουμ στο Πεκίνο. «Είναι κρίμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κατάρρευση της ευρωζώνης δεν θα έλυνε την κρίση χρέους της ζώνης του ευρώ, παρατήρησε ο τέως γενικός διευθυντής του ΔΝΤ σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του μετά το σεξουαλικό σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη.

Ο Στρος Καν υποστήριξε ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες υιοθετούν πολιτική πιστωτικής συρρίκνωσης στην αγορά, αντί να καλύψουν τους κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας, κάτι που συνιστά αρνητική εξέλιξη για την ευρωπαϊκή οικονομία.

«Μια ριζική λύση στην κρίση χρέους θα πρέπει να βασίζεται στην οικονομική ανάπτυξη, και δεν θα πρέπει να εστιάζουμε υπερβολικά στα μέτρα λιτότητας» ανέφερε.

Ακόμη, ο γάλλος πολιτικός εκτίμησε ότι θα περάσει καιρός προτού η Ευρώπη να ξεπεράσει την κρίση, ζητώντας από τη Γερμανία και τη Γαλλία να καταλήξουν σε μία κοινή γραμμή για το μέλλον της ΕΕ. «Οι σχέσεις Μέρκελ και Σαρκοζί δεν είναι αυτές που ήταν στο παρελθόν» ανέφερε.
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας