Γαλλία: Νεκρή 53χρονη από ενθέματα στήθους

Ανησυχία στη γαλλική κοινή γνώμη προκαλεί ο θάνατος 53χρονης στη Γαλλία, στην οποία είχαν τοποθετηθεί ελαττωματικά ενθέματα στήθους της εταιρείας Pip. Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η εταιρεία χρησιμοποιούσε από το 2001 έναν τύπο σιλικόνης διαφορετικό από αυτόν που είχε δηλώσει στις υγειονομικές αρχές της χώρας, o oποίος προορίζεται κανονικά για βιομηχανικούς και όχι για ιατρικούς σκοπούς!

Η γυναίκα είχε εγχειριστεί το 2005 στο στήθος και εκ νέου το 2006, καθώς το πρώτο ένθεμα είχε τρυπήσει. Η άτυχη 53χρονη απεβίωσε τελικά την περασμένη Δευτέρα σε νοσοκομείο της Μασσαλίας από επιπλοκές λεμφώματος στο στήθος το οποίο σημείωσε έξαρση μετά την επαφή με το ένθεμα σιλικόνης.

Η απάτη αποκαλύφθηκε πέρυσι, όταν η η αρμόδια υπηρεσία για τα συγκεκριμένα προϊόντα, διαπίστωσε ότι τα ενθέματα της Pip είχαν την τάση να "σκανε" διπλάσιες φορές σε σχέση με τα υπόλοιπα και γι' αυτό αποσύρθηκαν ως ελαττωματικά από την αγορά.

Η υπόθεση έχει αναστατώσει όχι μόνο 30.000 γυναίκες στην Γαλλία, αλλά και σε γειτονικές χώρες όπως η Βρετανία, οι οποίες έχουν χρησιμοποιήσει τα ενθέματα της γαλλικής εταιρείας. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 1400 καταγγελίες στην εισαγγελία της Μασσαλίας.
Πηγή: skai.gr