Μαριάνο Ραχόι: Έρχονται δύσκολοι καιροί

Να χαμηλώσει τους τόνους και να περιορίσει τις προσδοκίες των ψηφοφόρων του επιχειρεί ο επικεφαλής του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Μαριάνο Ραχόι, λίγο μετά τη θριαμβευτική του νίκη στις εθνικές εκλογές της Ισπανίας.

«Έρχονται δύσκολοι καιροί» αναγνώρισε ο 56χρονος. «Θα σταματήσουμε να είμαστε μέρος του προβλήματος και θα γίνουμε μέρος της λύσης» πρόσθεσε.

«Δεν είναι κρυφό ότι θα κυβερνήσουμε στην πιο ευαίσθητη συγκυρία για την Ισπανία, εδώ και 30 χρόνια, αλλά θέλω να καταστήσω σαφές προς όλους τους Ισπανούς πως θα σεβαστούμε απολύτως την δέσμευση που πήραμε απέναντι σας» δήλωσε ε ο Ραχόι.

«Θέλω να ξέρετε πως με την βοήθειά όλων θα βγούμε από την κρίση και η Ισπανία θα βρεθεί εκεί που θέλουμε, στην κορυφή της Ευρώπης» τόνισε ο Ραχόι, ο οποίος δέχθηκε συγχαρητήριο τηλεγράφημα από τον ομόλογό του της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Σημειώνεται ότι με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων, το Λαϊκό Κόμμα συγκέντρωσε ποσοστό 45% και 186 έδρες, σε σύνολο 350. Οι σοσιαλιστές του Αλφρέδο Πέρες Ρουμπαλκάμπα υπέστησαν συντριπτική ήττα, και στη νέα σύνθεση της Βουλής κατακτούν 110 έδρες.
Πηγή: skai.gr