Θα το πράξει, μάλιστα, πριν από την ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος). Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει προειδοποιήσει ήδη τον Μαχμούντ Αμπάς ότι θα ασκήσει βέτο σε οποιοδήποτε σχέδιο για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους που θα τεθεί σε ψήφιση στο ΣΑ του ΟΗΕ.
Την ίδια ώρα, εντατικές διαβουλεύσεις του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, ΟΗΕ, ΕΕ, Ρωσία), προκειμένου να υπάρξει επανέναρξη των συνομιλιών Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο θεωρείται πολύ δύσκολο. Σχετική έκκληση, πάντως, θα απευθύνει από το βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ και ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Στο μεταξύ, η Τουρκία απέρριψε τον "Οδικό Χάρτη" για την επίλυση του Παλαιστινιακού του γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος προτείνει να δοθεί στους Παλαιστίνιους ένα προσωρινό καθεστώς, συγκρίνοντάς την με την αντίθεση του Νικολά Σαρκοζί στην είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ.
Σύντομη ήταν, στο μεταξύ, η αναφορά στο Παλαιστινιακό, από τον ιρανό πρόεδρο, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Ο Αχμαντινετζάντ μίλησε σε άδεια έδρανα, για άλλη μία φορά, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καθώς πολλές δυτικές χώρες αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ακούγοντάς τον να εκφωνεί άλλη μία αντιαμερικανική και αντισημιτική ομιλία.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.