Αγανακτισμένοι και στη... Wall Street

Μετά την Μαδρίτη, την Αθήνα και τα κινήματα της «Αραβικής Άνοιξης» που εξάπλωσαν την αγανάκτηση στην Μεσόγειο, ο θυμός κάνει υπερατλαντικό ταξίδι και φθάνει και στη Νέα Υόρκη.

«Ημέρα οργής» έχουν ονομάσει την 17η Σεπτεμβρίου οι Αμερικανοί Αγανακτισμένοι και καλούν το κόσμο σε συγκέντρωση και κατάληψη του διάσημου δρόμου των χρηματιστηρίων, της Wall Street.

Η διαμαρτυρία, την οποία στηρίζουν κυβερνοακτιβιστικές και αντικαταναλωτικές ομάδες, αφορά στη «διεφθαρμένη διαδικασία της δημοκρατίας» και στη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών από χρήματα που δίνουν επιχειρήσεις, σύμφωνα με την “Washington Post”.

Στην επίσημη ιστοσελίδα τους, οι «Νεοϋορκέζοι Αγανακτισμένοι» αναφέρουν πως «όπως τα αδέλφια μας στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Ισλανδία, σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε την τακτική της «Αραβικής Άνοιξης» για να αποκαταστήσουμε την δημοκρατία στις ΗΠΑ».

Διαδηλώσεις προγραμματίζονται και στο Λος Άντζελες, το Όστιν του Τέξας και άλλες πόλεις, ενώ προς το παρόν οι εκτιμήσεις για την προσέλευση των πολιτών και την εξέλιξη των γεγονότων είναι αβέβαιες.
Πηγή: skai.gr