Εκατοντάδες συλλήψεις στη Βρετανία

Η βρετανική αστυνομία προχώρησε σε 770 συλλήψεις ύστερα από τέσσερις νύχτες ταραχών που σημειώθηκαν αρχικά στο Λονδίνο και μετά σε αρκετές μεγάλες πόλεις, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι δυνάμεις της τάξης.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 111 άτομα.

Ογδόντα ένας άνθρωποι συνελήφθησαν από το βράδυ της Τρίτης στο Λονδίνο, όπου η χθεσινή νύχτα ήταν σχετικά ήρεμη, μετά τον σχεδόν τριπλασιασμό -σε 16.000- του αριθμού των αστυνομικών που αναπτύχθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας για να σταματήσουν τις ταραχές.

Λεηλασίες και βίαια επεισόδια ξέσπασαν εκ νέου σε αρκετές πόλεις, κυρίως στο Μάντσεστερ (βορειοδυτικά), την τρίτη πόλη της χώρας όπου εξαπλώθηκαν για πρώτη φορά οι ταραχές, στο Νότιγχαμ, στο Μπέρμιγχαμ (κεντρικά), στο Λίβερπουλ, το Σάλφορντ (βορειοδυτικά), στο Μπρίστολ και το Γκλόστερ (νοτιοδυτικά).

Στο Μάντσεστερ εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και πυρπόλησαν καταστήματα, σπάζοντας βιτρίνες, λεηλατώντας εμπορικές επιχειρήσεις, στα χειρότερα επεισόδια που γνώρισε η πόλη τα τελευταία 30 χρόνια.

Η τοπική αστυνομία συνέλαβε 108 άτομα ύστερα από τις ταραχές κατά τις οποίες νεαροί κουκουλοφόροι «έπαιζαν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι» με τις δυνάμεις της τάξης.

Περίπου εκατό άτομα συνελήφθησαν ύστερα από παρόμοια επεισόδια στο Μπέρμιγχαμ και στα προάστιά του, στο Βολβεράμπτον και Γουέστ Μπρόμιτς.

Εκατόν έντεκα μέλη των δυνάμεων της τάξης τραυματίστηκαν από διάφορα αντικείμενα όπως μπουκάλια, κεραμίδια και ξύλα που εκτόξευαν εναντίον τους οι κουκουλοφόροι, ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον που ανακοίνωσε τη σύγκληση αύριο Πέμπτη έκτακτης συνεδρίασης του κοινοβουλίου, προεδρεύει μιας συνεδρίασης της επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων Κόμπρα, σήμερα το πρωί στη Ντάουνινγκ Στριτ, όπου θα εξεταστεί η κατάσταση ασφαλείας.

Πηγή: skai.gr