Λονδίνο: Νεκρός 26χρονος από τις ταραχές της Δευτέρας

«Λάδι στη φωτιά» των ταραχών αναμένεται να προκαλέσει ο θάνατος ενός 26χρονου που κατέληξε σε νοσοκομείο μετά τον τραυματισμό του από σφαίρα στα επεισόδια στη συνοικία Κρόιντον νοτίως του Λονδίνου.

Το θάνατο του νεαρού ανακοίνωσε την Σκότλαντ Γιαρντ, αλλά οι συνθήκες υπό τις οποίες πυροβολήθηκε και από ποιον παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Εν τω μεταξύ, έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής των κοινοτήτων συγκάλεσε για την Πέμπτη, ο βρετανός πρωθυπουργός για τα σοβαρά επεισόδια στο Λονδίνο και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.

«Οι πολίτες δεν πρέπει να έχουν καμία αμφιβολία ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την αποκατάσταση της τάξης στους δρόμους της Βρετανίας», είπε ο κ. Κάμερον. Χαρακτήρισε τις σκηνές που έχουν διαδραματιστεί «αηδείς».

Αναγνώρισε την ανάγκη παρουσίας ακόμη περισσότερων αστυνομικών στους δρόμους του Λονδίνου, ανακοινώνοντας την ανάκληση όλων των αδειών στη Μητροπολιτική Αστυνομία. Όπως είπε, απόψε στους δρόμους του Λονδίνου θα υπάρχουν 16.000 αστυνομικοί σε σύγκριση με τους 6.000 που είχαν αναπτυχθεί το βράδυ της Δευτέρας.

Προανήγγειλε περισσότερες συλλήψεις, και προειδοποίησε τους ταραξίες ότι θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη, σημειώνοντας ότι δεν καταστρέφουν μόνο τις περιουσίες συμπολιτών τους, αλλά και την ίδια τους τη ζωή.

"Aν είσαι αρκετά μεγάλος για να εγκληματίσεις, είσαι αρκετά μεγάλος και για να μπεις στη φυλακή" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων στη Βρετανία η αγγλική ομοσπονδία αποφάσισε την αναβολή της φιλικής αναμέτρησης της Αγγλίας με την Ολλανδία την Τετάρτη στο Γουέμπλεϊ.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο