Πάνω από 66.000 απολύσεις σχεδιάζονται στις ΗΠΑ

Ο ιδιωτικός τομέας στις Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησε 114 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε, σήμερα, Τετάρτη, το Συμβουλευτικό Γραφείο για τους Ανθρώπινους πόρους.

Πάντως, τον Ιούνιο είχαν δημιουργηθεί περισσότερες, συνολικά 145 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, στον ιδιωτικό τομέα.

Τον μήνα εκείνο αναλυτές προεξοφλούσαν τη δημιουργία 100 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Αποδείχθηκε ότι έκαναν λάθος υπολογισμούς, όπως και για τον μήνα Ιούλιο, που προέβλεπαν λιγότερες από 114 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Ο τομέας των υπηρεσιών, όπως και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κάτω των 500 απασχολούμενων, συνεχίζουν να πριμοδοτούν την απασχόληση στις ΗΠΑ, με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενώ στο βιομηχανικό τομέα χάθηκαν τον περασμένο μήνα έξι χιλιάδες θέσεις εργασίας, συνομολογούν αναλυτές.
Η Ομοσπονδία εργοδοτών ανακοίνωσε, ωστόσο, τον Ιούλιο ότι σχεδιάζονται στο προσεχές μέλλον από τις υπαγόμενες σε αυτήν επιχειρήσεις, να γίνουν περισσότερες και από 66 χιλιάδες απολύσεις (αύξηση κατά ποσοστό 60,3% σε σχέση με τις αναγγελθείσες τον Ιούνιο 41.432 χιλιάδες απολύσεις), σύμφωνα με τα στοιχεία του οίκου παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, Challenger-Gray-Christmas.

Άνοδο παρουσιάζουν οι απολύσεις και σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2010 αναγγέλθηκαν 41.676 χιλιάδες απολύσεις, οπότε οι φετινές 66.414 σηματοδοτούν ποσοστιαία αύξηση σχεδόν 59,5%.

«Ανησυχεί, πραγματικά, ότι απολύουν τώρα οι βιομηχανικές εκείνες μονάδες, όπου κατά το παρελθόν οι απολύσεις ήταν πολύ λιγότερες», σχολίασε ο ίδιος οίκος.

Πηγή: skai.gr