Κλείσιμο

Υπό κράτηση για 8 εβδομάδες εκ των οποίων οι τέσσερις σε πλήρη απομόνωση ο Ά. Μπρέιβικ

Υπό κράτηση για 8 εβδομάδες, εκ των οποίων οι τέσσερις υπό πλήρη απομόνωση, τέθηκε ο 32χρονος Νορβηγός, μετά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον του δικαστή.

Ο ίδιος παραδέχθηκε τις πράξεις του, αλλά τόνισε ότι "δε θεωρεί τον εαυτό του ένοχο" και πρόσθεσε ότι "την Παρασκευή οι Εργατικοί πλήρωσαν την προδοσία της χώρας".

Ταυτόχρονα για πρώτη φορά παραδέχθηκε ότι συνεργάστηκε με δύο πυρήνες.

Στην αναζήτηση συνεργών του 32χρονου δράστη στρέφονται οι αρχές της χώρας, μετά την παραδοχή του δράστη ότι συνεργαζόταν με δύο πυρήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 2 Μουσουλμάνοι που όπως είπαν στο ΣΚΑΪ έχασαν φίλο τους στο νησί Ουτόγια επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον 32χρονο στο δικαστήριο φωνάζοντας: "Προδότη βγες έξω, εδώ είναι Νορβηγία".

Η νορβηγική αστυνομία αναθεώρησε προς τα κάτω τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τη διπλή επίθεση της Παρασκευής στο Οσλο και το νησί Οτόγια από τους 93 στους 76, επικαλούμενη δυσκολίες στη συλλογή πληροφοριών από το νησί. Σύμφωνα με την αστυνομία ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο κέντρο του Οσλο κοντά στην έδρα της κυβέρνησης ανήλθε από τους 7 που ήταν μέχρι τώρα σε 8.

Αντίθετα προς τα κάτω αναθεωρήθηκε ο αριθμός των νεκρών, από 86 σε 68, στο νησί Οτόγια, όπου ο δράστης της διπλής επίθεσης Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ άνοιξε πυρ εναντίον μίας κατασκήνωσης της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της αστυνομίας. Ολες οι σοροί των θυμάτων έχουν πλέον απομακρυνθεί από το νησί, γεγονός που επέτρεψε στις αρχές να ανακοινώσουν ένα πιο συγκεκριμένο απολογισμό, εξήγησε ο Όιστεϊν Μέλαντ.

«Ο αριθμός μπορεί ακόμη να αυξηθεί», πρόσθεσε καθώς «συνεχίζεται η έρευνα για άλλες σορούς».




Πηγή: Θανάσης Γκαβός/ Όσλο