Κλείσιμο

ΗΠΑ: 16 συλλήψεις «Ανώνυμων» χάκερ

Στη σύλληψη 16 ατόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες οδήγησαν οι έρευνες της ομοσπονδιακής αστυνομίας των ΗΠΑ (FBI) για την ομάδα των χάκερς που φέρει την επωνυμία «Anonymous».

Παράλληλα, οι αστυνομίες της Βρετανίας και της Ολλανδίας προχώρησαν σε ακόμη πέντε συλλήψεις για την ίδια υπόθεση.

«Δεκατέσσερα άτομα συνελήφθησαν από το FBI, με βάση κατηγορίες που συνδέονται με συμμετοχή τους σε κυβερνοεπίθεση εναντίον της ιστοσελίδας PayPal (της εταιρείας eBay) στο πλαίσιο επιχείρησης την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η ομάδα ''Anonymous''», σύμφωνα με ανακοίνωση του FBI και του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Δύο ακόμη άτομα άλλης ομάδας συνελήφθησαν με ανάλογες κατηγορίες στις ΗΠΑ. Η βρετανική Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε ένα ακόμη άτομο και η ολλανδική αστυνομία τέσσερα «για εγκλήματα πληροφορικής» που επίσης συνδέονται με την υπόθεση, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Πρόκειται για ανθρώπους ηλικίας 20 έως 42 ετών, με επωνυμίες όπως Anthrophobic, Toxic, No, Reaper κλπ. Κατηγορούνται ότι συμμετείχαν μαζί με άλλους σε επιθέσεις εναντίον της PayPal κατά το διάστημα ανάμεσα στις 6 και τις 10 Δεκεμβρίου 2010.

Πρόκειται, σύμφωνα με τις αρχές, με πράξεις αντιποίνων για το κλείσιμο του λογαριασμού του WikiLeaks μέσω του οποίου πληρώνονταν δωρεές προς τον ιστότοπο.

Δύο ακόμη άτομα έχουν συλληφθεί στις ΗΠΑ στο πλαίσιο των ερευνών για κυβερνοεπιθέσεις της ομάδας LulzSec.

Οι αμερικανικές αρχές διευκρινίζουν ότι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης μέχρι δέκα ετών και επιβολή προστίμου 250.000 δολαρίων.

Εκτός από την PayPal, στόχος των κυβερνοεπιθέσεων έγιναν η Visa, η Mastercard και άλλες εταιρείες πληρωμής μέσω του Ίντερνετ.

Δεν έχουν δοθεί πληροφορίες για τις συλλήψεις από τη βρετανική και την ολλανδική αστυνομία.
Πηγή: skai.gr